DSC07987
stichting denbi hospital foundation ethiopia

Kom je ook in actie?

Gun uw naaste ook de zorg die u krijgt in Nederland!

Wat vanzelfsprekend was in Nederland, is niet vanzelfsprekend meer. In Nederland verkeren we opnieuw in een lockdown. Waarom? De zorg piept en kraakt onder het coronavirus. Onze ziekenhuizen kunnen het niet langer aan. Dat ondanks de zeer goed georganiseerde zorg in Nederland. De besmettingscijfers liepen weer fors op. We moe(s)ten echt weer een pas op de plaats maken. Afspraken en behandelingen die niet spoedeisend zijn worden uitgesteld.

Bovenstaande brengt mij tot de kern. In Nederland is er heel veel aandacht voor de zorg. Voor iedereen is deze benaderbaar en ook betaalbaar. In 2017 was ik voor het eerst in Ethiopië. Daar werd ik geconfronteerd met wat een voorrecht het is om goede en benaderbare zorg te hebben. Om naar een ziekenhuis te gaan moet men in Ethiopië grote afstanden afleggen. Daarnaast de wezenlijke vraag, wie gaat de behandeling betalen? Geen geld betekent geen behandeling. Geen behandeling, naar de mens gesproken geen genezing en…. Dat is de dagelijkse realiteit. Heeft u daar wel eens bij stilgestaan? Erg aangrijpend.

Voor u gaan alle deuren open als u in een ziekenhuis komt. U wordt er welkom geheten, geholpen en u hoeft niet vooraf een geldelijke voorschot te voldoen. Best bijzonder. Een echte eyeopener tijdens mijn eerste bezoek in het Afrikaanse land. Mijn hart werd daar geraakt. Medische zorg voor mijn naaste verder weg. Iets wat onmogelijk lijkt, hoe maak je dat mogelijk?! Een uitdaging waar ik mij graag voor in wil zetten.

Het was zomer 2018 in Debre Zeit (Ethiopië) in een eenvoudige kleine woning. Twee dankbare, bevlogen, afhankelijke en vasthoudende verpleegkundigen vertellen mij een belangrijke gebeurtenis van die dag. Er was die dag weer één van de vele handtekeningen gezet. De verkrijging van een perceel grond kwam in het vizier. Op die grond zou een eigen ziekenhuis kunnen worden gerealiseerd. Nog vele handtekeningen zouden overigens moeten volgen. Zou het gaan lukken?

Eelco van Garderen, voorzitter bestuur stichting Denhofe

Inmiddels (2020) mocht Stichting Denbi Hospital Foundation Ethiopia (Denhofe) worden opgericht. Stapje voor stapje naar het beoogde doel “hoogwaardige medische zorg ten behoeve van armere bevolkingsgroepen”. Dat kost tijd en geld. Als bestuurder zet ik mij daar graag voor in. Echter dat kan ik als bestuurder met de andere bestuurders niet alleen. Daar hebben we u voor nodig. Wilt u bijdragen het beoogde doel te verwezenlijken? Helpt u mee om een onmogelijkheid om te buigen naar een mogelijkheid voor uw verre naaste? Gun hen ook de zorg die u krijgt in Nederland en doneer!

Hartelijk bedankt dat u uw hart opent en wilt geven aan ons goede doel. Weet dat uw gift bij ons goed terecht komt!

Laat via onderstaand formulier uw gegevens achter voor bevestiging van uw gift en doneer.