DSC07987
stichting denbi hospital foundation ethiopia

Kom je ook in actie?

Denhofe en Stichting Denbi gezamenlijk verder voor Ethiopië

De in Ethiopië actieve stichtingen Denbi en DenHofe hebben besloten gezamenlijk verder te gaan onder de naam ‘Stichting Denbi’. Deze stichting wil in Debre Zeyt een nieuw ziekenhuis realiseren en de Rehobothschool in die plaats nieuwe (onderwijskundige) impulsen geven. Dat hebben beide besturen op 7 juni bekendgemaakt.

Stichting Denbi is al ruim negen jaar actief onder de allerarmsten in Debre Zeyt en ondersteunt zowel de Maranathakliniek als de Rehobothschool. De Stichting Denhofe ontstond net voor coronatijd met de bedoeling om te komen tot een nieuw ziekenhuis. Denbi zal op termijn de Maranathakliniek sluiten. Er zijn plannen om er in de toekomst een guesthouse of ontmoetingsruimte van te maken. De medewerkers zullen allen een plaats krijgen in het nieuwe ziekenhuis, dat de naam Denbi Maranatha Hospital zal krijgen. Aangezien de grond voor het nieuwe ziekenhuis al een aantal jaren geleden is verworven door Stichting Denbi, verwacht men begin 2024 de eerste steen te kunnen leggen. De realisatie van het ziekenhuis, dat voornamelijk gericht is op de eerste zorg voor moeder en kind voor de allerarmsten uit de omgeving, zal rond 2,5 miljoen euro kosten. Meer vermogende patiënten dragen bij om gezondheidszorg voor de allerarmsten mogelijk te maken.
De plaatselijke Rehobothschool, dat in Driestar Lekkerkerk inmiddels een partnerschool heeft gekregen, zal naar aanleiding van een onderwijskundig onderzoek nieuwe kwalitatieve impulsen krijgen, waarbij de nadruk ligt op het realiseren van een bibliotheek en het verstrekken van maaltijden. Recent onderzoek door de Maranathakliniek toonde aan, dat zo’n 80% van de kinderen ondervoedingsverschijnselen vertoont.
Zowel voorzitter Eelco van Garderen van de stichting Denhofe als voorzitter Guus Knapen van stichting Denbi zeggen blij te zijn dat de afgelopen periode van fusiebesprekingen kan worden afgesloten. „ Beide besturen hebben hun eigen expertise en ervaring en van die kracht zullen we nu gezamenlijk gebruik gaan maken. Bovendien realiseren wij ons dat de huidige situatie niet lang meer kan voortbestaan: de zorgvraag gaat de mogelijkheden die de Maranathakliniek kan bieden, overstijgen”, reageert Eelco.
Stichting Denbi, die de eigen (sponsor)activiteiten voornamelijk concentreerde rond de Veluwe, zal zich voortaan meer landelijk gaan manifesteren. „Tijdens de Koningsdag gehouden Koningsmarkt in Lunteren werd voor meer dan 100.000 euro opgehaald. Denhofe brengt naast sponsorgelden, onder meer medische knowhow in, waardoor we nu met meer kwaliteiten in huis ons krachtdadiger kunnen inzetten voor de mensen in Ethiopië die onze steun zo heel erg hard nodig hebben,” aldus Guus.

Hartelijk bedankt dat u uw hart opent en wilt geven aan ons goede doel. Weet dat uw gift bij ons goed terecht komt!

Laat via onderstaand formulier uw gegevens achter voor bevestiging van uw gift en doneer.